MYCSS

13 березня 2017 р.

Живлення мобільного телефону для GSM сповіщення від 12В з XL4015

У продовженні тематики #розумного будинку  вдосконалюю попереднє схематичне рішення  щодо живлення мобільного телефону для GSM сповіщення (Робота мобільного телефону від акумулятора на 12v, емуляція "вічного" акумулятора). Ця система сповіщення використовується для датчика  контролю від неочікуваного протікання води.
Попередня схема використовувала пасивну схему щодо зменшення напруги, що мала певні недоліки. 

Попередня схема живлення телефону. 3,9V
Головною з них була провалювання напруги при збільшеному споживанні енергії мобільним телефоном, особливо при роботі з SMS, і телефон при цьому вимикався. Для вирішення цієї проблеми було прийнято рішення щодо придбання модуля пониження напруги DC-DC на основі мікросхеми XL4015 (Придбав на АліЕкспрес за 24 грн = 0.9$).
DC-DC на основі мікросхеми XL4015
Цей модуль на вході дозволяє мати  напругу  до 32 вольт, на виході стабілізоване значення напруги від 1.25 до 32 вольт. Для перетворення напруги використовується широтна-імпульсна модуляція з частотою 180 кГц.
Типова схема модуля XL4015, з фіксованою вихідною напругою.
За допомогою змінного резистора налаштував напругу на 4.2В, і змінив попередню схему живлення мобільного телефону "Siemens C35".
Схема живлення телефону з  XL4015. 4.2V
На майбутнє треба перенести плату у корпус і використовувати цю напруги для основи живлення плати мікроконтролера замість використання пасивного стабілізатора напруги 7805 у схемі керування приводами шарових кранів.

Зараз іде процес тестування.


Немає коментарів:

Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready