MYCSS

2020-09-20

Осінь, закриваємо помідори.

Щоб не забути рецепт який передається від батьків :

Стерилізуємо банки у мікрохвильовці з невеликою кількістю води на дні, доти поки зникнуть краплі води на стінках, у мене це десь 4хв. на 4 банки.
На дно вкладаємо попередньо нарізану моркву,солодкий перець та цибулю.
Умощуємо помідори до банки. Заливаємо кип'яток в банки з помідорами. Накриваємо стерилізованими кришками після кип'ятіння їх у воді.

З часом (поки не закінчимо з усіма банками) зливаємо у посуд для підігріву розсолу, у нас це ківш від мультиварки. Електронними терезами вимірюємо реальний ваговий об'єм.

Робимо суміш розсолу у пропорціях з розрахунку що на  1л. води :

  • Цукор - 2 ст.ложки = 50 грам
  • Сіль   - 1 ст. ложка  = 30 грам
  • Оцет - 75 грам.

Тобто якщо у Вас вага води становить 2.41 кг, то множимо вагу кожного інгредієнту на 2.41.

Кип'ятимо отриману суміш розсолу. Заливаємо у банки з помідорами, закриваємо кришками.

Перевертаємо банки кришкою до низу і ставимо на відстоювання накривши ковдрами.

Помідори закриваємо
Закриваємо помідори

Чекаємо день, або поки не вичахне, і готуємося до вживання взимку.

Смачного.


Оригінальний рецепт:
На три трьох літрові банки, 4 літра води, 8 ст. ложок цукру, 4 ст. ложки солі, 300 грам оцту.

Немає коментарів:

Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready