MYCSS

31 січня 2019 р.

Вмикання, з затримкою, телевізійної приставки на час вмикання телевізора.

Маю телевізійну приставку для перегляду відео (set top box), а також бездротові навушники для телевізора які живляться окремими блоками живлення від напруги 230В.
Стала ідея, чому б не живити ці пристрої від напруги 230В тільки коли телевізор ввімкнено через пульт дистанційного керування.
Телевізор має USB порти для підключення зовнішніх пристроїв. З'ясував що у телевізорі на USB портах живлення подається тільки коли ввімкнений телевізор. Чому б і не використати напругу +5В USB для ввімкнення пристроїв через просте реле з набору andruino.
Зібрав конструкцію у корпусі з старого мережевого пристрою, з додаванням окремого вимикача котрий блокує вимикання реле, наприклад, коли потрібно щоб напруга з пристроїв не вимикалася під час вимкнення телевізора.
USB кабель, Реле +5, перемикач тумблер





Живлення схеми від USB телевізора

Під час експлуатації з'ясувалося що телевізор через первий час (декілька раз на добу) вмикає на короткий час USB (приблизно на 2 хвилини).
Тому вирішив це питання додавання таймера затримки вмикання реле на базі відомої і дешевої мікросхеми 555. Схема розроблена з урахуванням того що блок реле вмикається низьким рівнем сигналу IN.

Схема керування реле з таймером
Модуль електронного таймера до реле
Таким чином телевізійна приставка, після регулювання затримки за допомогою резистора, вмикається десь через 3 хвилини і працює поки телевізор ввімкнено.

Немає коментарів:

Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready