MYCSS

19 листопада 2014 р.

Мовні Поради


18 березня на каналі ТВі почав виходити в ефір міні-проект «Мовні поради», мета якого розповісти глядачам про найпоширеніші мовні помилки в українській мові. Про це повідомляє прес-служба каналу.

Як розповіла режисер проекту Світлана Бойко, вже записано двадцять серій проекту, тривалість кожної - близько хвилини. Кожен епізод програми присвячений якійсь одній мовній помилці.
«Мовні поради» на ТВі вестиме Анатолій Васянович, відомий український телеведучий, заслужений журналіст України та мовозначець. Ведучий зазначив, що у створенні проекту він перш за все прагнув сформувати у глядачів повагу до правильного літературного слова.
«З одного боку, всі ми начебто культурні люди і розуміємо, що грамотне мовлення - це повага до людей, з якими спілкуєшся. А з іншого боку - спостерігаємо, як словесний бруд затоплює наше спілкування. Я усвідомлюю, що всі відразу не можуть заговорити правильною українською, але ж мало хто і намагається. Тому виникла потреба в такому проекті. Я сподіваюсь, що глядачі, передивившись наші "Мовні поради, задумаються, правильно вони говорять чи ні», - розповів пан Васянович.
Нагадаємо, Анатолій Васянович вів програми про правильне вживання української мови на Першому національному та ТРК «Київ».

дивитися онлайн

Немає коментарів:

Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready