5 березня 2014 р.

Йогурт без йогуртниці


У нас тимчасово була "Мультиварка" за допомогою котрої ми готували собі йогурт з сухої закваски.
Але зараз мультиварка відсутня але закваска залишилась, і тому чому б не приготувати йогурт використовуючи те що є у наявності під рукою.
Головна умова приготування йогурту це витримування температури не перевищуючи 38С.
У домашньому побуту у нас є електрогрілка ("харківського виробництва") з терморегуляцією.
За допомогою ковдри зробили деякий термос, закутав керамічну каструю з охолодженим молоком після кип'ятиння  та закваскою йогурту. Під каструлею розмістили підкладку з електрогрілки.
Для діагностики під каструлею розмістили термічний датчик для вимірювання температури.
За допомогою терморегуляції ми підібрали температуру 35-36С. І через 15 годин отримали результат що ви бачити на світлині.


Йогурт на електрогрілці

Немає коментарів:


Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready