У нас тимчасово була "Мультиварка" за допомогою котрої ми готували собі йогурт з сухої закваски.
Але зараз мультиварка відсутня але закваска залишилась, і тому чому б не приготувати йогурт використовуючи те що є у наявності під рукою.
Головна умова приготування йогурту це витримування температури не перевищуючи 38С.
У домашньому побуту у нас є електрогрілка ("харківського виробництва") з терморегуляцією.
За допомогою ковдри зробили деякий термос, закутав керамічну каструю з охолодженим молоком після кип'ятиння та закваскою йогурту. Під каструлею розмістили підкладку з електрогрілки.
Для діагностики під каструлею розмістили термічний датчик для вимірювання температури.
За допомогою терморегуляції ми підібрали температуру 35-36С. І через 15 годин отримали результат що ви бачити на світлині.
Йогурт на електрогрілці |
Немає коментарів:
Дописати коментар