4 січня 2013 р.

Желейний торт "Бите скло"







Желейний торт "Бите скло"

Робимо желе різних кольорів, я беру жовте (лимонне), червоне (малинове), оранжеве (персик) і зелене (ківі) тільки розводимо на 1 склянку води, а НЕ на 400 мл (як написано на пачці). Чекаємо поки желе застигне.
Беремо 1 літр сметани (відсоток жирності значення не має) і збиваємо з 1,5 склянками цукру. Збиваємо поки цукор не розчиниться.
2 пакети Желатину по 25 гр. тобто всього 50 гр. розводимо в 1,5 склянці води теплої і даємо трохи набрякнути, потім ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

!!! Тільки НЕ кип'ятити желатин, а то буде гірчити наш тортик !!!

Застигле желе нарізаємо кубиками.
Сметана збита з цукром і в неї додаємо тонкою цівкою наш ГАРЯЧИЙ желатин. Весь час помішувати. Туди потрібно додати і наше желе, різати кубиками. Все обережно і не поспішаючи перемішуємо. Сметана буде гуснути. Можна додати фрукти нарізані, родзинки, курагу, це вже ВАША фантазія.
Винести на холод. Через 3-5 годин можна їсти. Я завжди роблю на ніч. Роблю в каструлі нержавійки. Проходжу по краях ножем, щоб краще відійшов тортик. Перед подачею на стіл, перевертаю на блюдо. - Смачного!
Для тих, хто любить желе - десерт те, що треба !!!

Немає коментарів:


Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready