MYCSS

2 травня 2014 р.

Бойлер як аварійний резервуар води для домашніх потреб

Багато буває випадків, коли приходиш вечором з роботи додому, а за якихось технічних проблем не має у кранах води. Добре коли є питна вода, а наприклад для технічних проблем не має.
Так чому не використати воду з водонагрівача - бойлера.
Можна, але є головна проблема що для того щоб використати воду з гарячого крану треба мати нагнітаючий потік у холодному крані, а його не має. Інший шлях це зрозуміти як працює бойлер.

Конструкція бойлера. (з сайту http://klimatok.com.ua)
Бачимо що вхід холодної води знаходиться на щонайнижчому рівні баку, а вихід гарячої води на найвищому рівні. Тому для того щоб можна було злити воду з баку треба мати кран для видалення вакууму що утворюється при зливі води.


Так ось на допомогу приходить спеціальний кран Маєвського (спускним клапаном). Він може бути окремий, або суміщений з шаровим краном. За його допомогою відкривається отвір для засовування повітря.
Злив води можливий як через окремий кран,  або через зворотній запобіжний кран з ручним відкриванням.
Злив води з бойлера
Ось таким чином, я підключив кран Маєвського суміщений з шаровим краном (червоний) для розрідження вакууму. А злив води з бака робиться через шланг що під'єднаний до запобіжного крану і керується маленькою ручкою (чорною).
Швидкість зливу води не велика, десь 100 л. на годину.


Подібні рішення:

Немає коментарів:

Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready