MYCSS

24 листопада 2013 р.

Автоматизоване керування шаровими кранами, система проти потопу

Була ідея, зробити систему з запобіганню затоплення сусідів знизу у випадку коли прориває сантехніка, ідея ідеєю, а таки лопнув шланг і благо я був вдома і встиг перекрити крани та вичерпати залишок води.
Тепер це вже не ідея, а завдання номер один. Тому у домашній бюджет закладено закупівлю системи з автоматичної протидії  можливим нещастям пов'язаними з сантехнікою.

Так як вже раніше аналізував можливість встановлення такої системи, я ознайомився з готовими рішеннями, а також можливими клапанами та кранами. Але за моїми умовами я не можу встановити нові крани або замінити поточні, тому прийнято рішення на придбанні системи керуванням вже встановленим шаровим краном.
Замовив і отримав товар "новою поштою", оперативно за добу. Річна гарантія на обладнання.
Трохи проаналізувавши конструкцію, зробив висновок що треба дещо допрацювати. Керування ручками кранів зроблено за допомогою звичайний гвинтів, що мають гострі краї різьби і трохи пошкоджують ізоляцію ручки крану при переміщенні, тому я їх покрив пластиковою ізоляцією і замінив гвинти на довші щоб закріпити ізоляцію контргайками.

Додатково були висвердлені отвори з різьбою, для потужнішого кріплення на трубу за допомогою додаткових болтів, у моєму випадку на шестигранник водяного фільтру.
Результат встановлення бачите на фото та відео.

Надалі буде продовження про електричну систему контролю.
Ось перші спроби: Датчик контролю протікання води та GSM модуль

Немає коментарів:

Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready