MYCSS

8 червня 2012 р.

EURO 2012 дивимося у якості HD

EURO 2012 дивимося у якості HD, як і де ?
Перший варіант це тим хто підключений до кабельного оператора "ВОЛЯ", і може приймати у цифрову форматі новий телеканал "Футбол HD'.
Але у мене кабельний оператор "TRIOLAN", з його політикою щодо телебачення я можу дивитися футбол на каналах "Перший національний", "ТРК Україна" та "ТРК Футбол". Благо є можливість дивитися ці  канали з потоку IPTV.  І нарешті футбольний канал "ТРК Футбол" змінив формат зображення до 16:9.

Але є ще супутник. Інформацію де можна дивитися EURO 2012 у HD якості можна взяти тут: http://liveonsat.com (HD канали мають префікс ~).



Я знайшов для себе канал "TRT 1 HD" - Супутник TurkSat 3A, 42E 11042V8400 8PSK.
Іде трансляція без кодування сигналу, але мова турецька хоч і AC 5.1.
Тому беремо коментар з наших каналів наприклад, "Перший національний". Але для суміщення зображення та звуку у часі, треба використовувати програмні заходи.

Для перегляду HD каналу на телевізорі  я використовую метод:Дивимося супутникові HD канали через DLNA.
Раніше я пробував підключення телевізора як другий монітор, та кабель HDMI. Але виявлялась технічна проблема у повноекранному перегляді зображення коли відео показується на не основному моніторі - зображення йшло не рівномірно, і таке відчуття що не було вертикальної синхронізації. Та і "деінтерлейс" режим не так якісно була можливість зробити ніж це робить сам телевізор. До того ж у мене у комп'ютері використовується уже два монітори, і приходилося один з них відключати. І за комп'ютером вже не по працюєш під час перегляду.
Використовуючи вбудований в телевізор відеоплеєр отримую плавне зображення та і функціювання технології "Samsung Motion 100Hz" надає свої результати.
Але для когось рішення з кабелем HDMI може бути досить цінним.

Для отримання звуку використовую IPTV потік та "VLC Media Player". А його функціонал: "Інструмент, синхронізація звукової доріжки", використовую для синхронізації у часі звуку з зображенням на екрані телевізора.
Змінюю значення затримки поступово, використовуючи  "скроллбари" верх та вниз до прийнятного значення, у моєму випадку це 18.3 секунди. Якщо вводити значення зразу, чомусь звуку не має, а якщо поступово то все гаразд.

Так як нам потрібен тільки звук, відеодоріжку вимикаємо (Відео, відеодоріжка, вимкнути). 
Так як аудіо вихід з комп'ютера я можу підключити до входу аудіо системи що знаходиться під телевізором, то можна тепер нормально дивитися футбол у якості HD і слухати коментарі на мові доступній для розуміння.

З часом з'ясувалося що канали "Перший Національний" та "ТРК Україна" використовують моно-фонічне транслювання. А ось "ТРК Футбол" надає і зображення 16:9 і звук стереофонічний - молодці. У мене є можливість перетворення стерео сигналу за допомогою  Dolby Pro Logic II до аудидоситеми 5.1. Тому якщо трохи зменшити гучність центрального каналу, дати трохи більше тиловим то отримав дуже приємне звукове оточення присутності на стадіоні.


Була спроба використовувати турецький звук АС 5.1 для звукового оточення, виключенням центрального каналу, але звук коментатора був не на центральному каналі, а двох фронтальних. Тому ця ідея не пройшла.

VLC - синхронізація звукової аудіо доріжки
DVB Dream для прийому супутникового сигналу
HD на телевізорі
Ось тут є стаття що допоможе зорієнтуватися де і як можна ще дивитися EURO 2012: "Де дивитися Євро 2012? Телеканали і провайдери."
http://www.agsat.com.ua/index.php?show_aux_page=63

Немає коментарів:

Коли забув ти рідну мову, біднієш духом ти щодня...
When you forgot your native language you would become a poor at spirit every day ...

Д.Білоус / D.Bilous
Рабів до раю не пускають. Будь вільним!

ipv6 ready